Dette indhold er sponsoreret

Æg er en af de mest anvendte ingredienser, der bruges i madlavningen. Æg bruges i mange forskellige retter, og kan spises på forskellige måder. Her får du 3 tips til hvordan du kan bruge æg i din madlavning.

Find opskrifter på nettet med æg

Æg er en af de fødevarer, der kan bruges til rigtig mange ting. Æg kan spises som morgenmad, frokost eller aftensmad – og æg kan også bruges i madlavningen til forskellige retter. På nettet findes der rigtig mange opskrifter med æg – lige fra de simple opskrifter på æggekage eller røræg til de mere avancerede opskrifter på retter som omelet eller creme brulée. Desuden indgår æg også i mange kage- og dessertopskrifter. Du kan også finde opskrifter på bagværk med æg som croissanter og boller. Uanset om du er ude efter en nem opskrift eller en mere avanceret opskrift, så findes der noget for dig på nettet.

Æg er ikke kun til morgenmaden – prøv at lave en omelet til frokost eller middag

En omelet er en hurtig og nem frokost eller middag, som kan laves på mange forskellige måder. Du kan eksempelvis lave en omelet med skinke og ost, hvilket er en klassisk og populær variation. Men du kan også vælge at lave en vegetarisk omelet med spinat, champignon eller tomater. Hvis du vil have lidt mere fyld i din omelet, kan du prøve at tilsætte kartofler eller grøntsager. En anden mulighed er at tilsætte rejer eller kylling, hvis du gerne vil have lidt kød i din frokost- eller middagsret.

Æg indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler, så spis dem gerne ofte

Æg indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler, så spis dem gerne ofte. Æg er en af de fødevarer, der indeholder flest næringsstoffer. Æg har et højt proteinindhold og indeholder desuden vitamin A, D, E, B12 og jern. Æggene er særligt rige på vitamin B2 (riboflavin), som blandt andet bidrager til at vedligeholde normal hud og slimhinder. Vitamin B2 findes kun i få fødevarer – herunder æg – så det kan være en god idé at spise æg ofte for at få dækket sit behov for dette vitamin. Du skal dog også være opmærksom på ikke at spise for mange æg, da de indeholder et højt indhold af kolesterol. Det er altså en balance, du skal finde, men hvis du spiser æg i moderate mængder, sker der ikke noget ved det.

Æg er ikke kun til morgenmad. De kan bruges på mange forskellige måder i madlavningen.