Beluga caviar

Beluga caviar er den mest eftertragtede type af caviar, det betyder også at Beluga Støren er den mest eftertragtede Stør art. Beluga er den mest populære type caviar fordi den smager bedst. Blandt entusiaster bliver det ikke bedre end Beluga caviar.

 

NavnStørPris fraBestil
Køb Beluga caviarBeluga CaviarBeluga999,00 kr.Køb
Køb Beluga de Venecia caviarBeluga de VeneciaBeluga1.399,00 kr.Køb

Om Beluga Støren

Generelt er caviar kendt som “Det Sorte Guld”, men Beluga typen er i sandhed “Det Sorte Guld”. Det har desværre også betydet at Beluga Støren i mange år har lidt under massiv overfiskning og i dag er en truet fisk. I Beluga Størens bedste tid kunne den bliver op til 5-6 meter lang og veje mere end 400 kg. I dag er det mest realistisk at fange Beluga Stør på 2-3 meter og max. 300 kg.

Før man kan få den lækre rogn fra Støren, bedre kendt som caviar, skal den være kønsmoden. Det bliver Beluga Støren først i 8-14-års, så der er mange år før hunnen lægger æg, men når den så gør får man også noget for pengene. Hunnen ligger nemlig mellem 800.000 og 2,4 millioner æg.

Verdens største inadfanget Stør blev fanget helt tilbage i 1827, hvor der blev fanget en på 1.571 kg og 7,2 meter lang. I 1989 blev der fanget en Stør på 966 kg, hvoraf 120 kg var ren caviar. Denne Stør er efterfølgende blevet udstoppet og udstilt på et museum.

Kendetegn

Der er nogle ting der kendetegner Beluga Støren, så du kan genkende den hvis du skulle fiske efter den en dag. Den er let genkendelig på sin lange slanke krop og store halefinne. Foran ved munden har den nogle lange skægtråde og så kan den skyde munden ud som et rør, men den har ingen tænder.

Hvor fanger man Beluga Støren

De mest hyppige steder man fanger Beluga Støren er i det Kaspiske hav, Sortehavet og i det Adriatiske hav.