For det blotte øje kan det måske være svært at placere hvor caviar kommer fra, men caviar kommer fra fisk og er altså ikke umiddelbart vegetarisk. Det egentlige svar på dette spørgsmål er op til hvert enkelt vegetar at vurdere, for der foreligger ikke nogen endegyldig definition på at være vegetar.

De fleste vegetarer spiser ikke kød, men spiser gerne produkter der kommer fra dyr såsom mælk, ost og æg. Caviar er faktisk æg el. rogn fra den fisk der hedder en Stør og man kan derfor godt argumentere for at caviar er vegetarisk.

Må man spise kaviar som vegetar?

Det er op til dig som vegetar at vurderer om du må spise det, for der er ikke nogen andre end dig selv der sætter reglerne for din vegetariske livsstil.

Tillader du sig selv at måtte spise æg fra dyr, er der ikke noget i vejen for at du også kan spise caviar og så er svaret JA du må gerne spise caviar som vegetar.

Tillader du ikke dig selv at spise æg fra dyr, udelukker du altså også muligheden at spise Størens æg eller andre typer rogn og så er svaret NEJ du må ikke spise caviar som vegetar.

Er kaviar vegansk?

Til dette spørgsmål er svaret klart og tydeligt NEJ. Caviar er ikke vegansk og du må ikke spise det som veganer.

Når man er veganer er definitionen at man udelukker alle animalske produkter fra sin kost, og i og med at caviar og rogn kommer fra fisk må du ikke spise kaviar som veganer.