Mexico er et land med food truck koncepter, som vi ikke kender i København eller i hele Danmark. Der er et utal af forskellige koncepter på hjul, som er alt fra faste steder, hvor der bliver solgt quesadillas, tacos og andre mexicanske specialiteter og andre food truck lignende koncepter, som eksistere i forskellige former af køretøjer. En form for køretøj, som bliver brugt meget, er trehjulede cykler, hvor der er et helt køkken installeret i laddet på cyklen.

Disse ladcykler serverer drikkevare, friturestegte quesadillas, tacos, store dunke med vand, morgenmad og mange andre former for mad og drikkevare. Ejerne af disse cykler har deres egne faste steder rundt omkring i byen, hvor de har en række faste kunder, som besøger dem hver dag og regner med at de for eksempel kan få sig et lækkert stykke morgenbrød med en kop kaffe eller en quesadilla til frokost.

 

Andre typer af food truck i Mexico inkluderer pick-up trucks, hvor der bliver bygget et super kreativt køkken i laddet og forhuset blive brugt til opbevaring af diverse tørartikler. Denne type food truck er meget unik – selv i Mexico – men er en super kreativ løsning på, hvordan gadesælger i Mexico får licenser til at sætte en restaurant op på gaden, uden at skulle købe eller leje et stykke grund, hvor de kan sælge.

 

Food truck i Mexico er noget der er en del af mange menneskers hverdag og lidt anderledes end i Danmark, hvor food trucks ofte er en form for restaurant, som man besøger i sin fritid til specielle begivenheder eller til en fest. I Mexico bliver food truck ejere tit besøgt i løbet af en hverdag, hvor de f. eks. fra en cykel sælger deres lækre folde tacos fra en kurv.

Tacos fra en kurv eller “tacos de canasta” er en meget populær og helt unik food truck i Mexico. Disse tacos bliver forberedt om morgenen, hvor kokken lave en masse af disse, herefter pakker dem i en kurv med en indsat plastikpose, hælder varm olie over for at koge tacos. Det helt unikke ved denne med metode i denne type food truck er, at tacos fra kurven holder sig varme og lune i løbet af hele dagen.

 

Dette er blot et udsnit af forskellige former for food truck koncepter i Mexico. I Danmark er vi så heldige at have en mexicansk food truck, hvor du kan få en del af den helt autentiske oplevelse.