Ossetra caviar

Man siger jo om Beluga caviar at det er “det sorte guld” og så må man sige om Ossetra caviar at det er det sorte sølv. Næst efter Beluga typen er det nemlig Ossetra der er den mest eftertragtede caviar.

NavnStørPris fraBestil
Køb Ossetra Imperial caviarOscietra Imperial CaviarOssetra1.099,00 kr.Køb
Køb Ossetra caviarOsciatra CaviarOssetra549,00 kr.Køb

Ossetra caviar er ikke altid sort som Beluga caviar er det og som man oftest kender caviar, det variere meget mere i farve end de fleste andre typer caviar. Det kan være lige fra mørkt brunt til en lysere brun farve og så over i den klareste guld farve. Så når man siger at Beluga caviar er “det sorte guld” er det pga. pris og smag, mens man altså kan få ægte guld caviar, hvis man køber Ossetra caviar.

Om Ossetra Støren

Ossetra er ikke den mest solgte type caviar, og det betyder også at støren ikke er den mest udbredte. Det er dog næstefter Beluga støren den stør der er mest eftertragtet, eller retterede dens caviar der er eftertragtet. Det unikke ved Ossetra støren er at dens caviar kan variere meget i farve, hvilket ingen af de andre størtypers caviar kan.

Oprindeligt hedder støren der gier Ossetra caviar slet ikke Ossetra, men det er blot et russisk navn der betyder “Caviar fra støren”. Dens rigtige navn er Gueldenstaedtii på latin, men den kaldes ofte Diamandstøren i daglig tale. Støren er truet og den findes derfor sjældent i naturen, fordi bestanden efter mange års intensivt fiskeri er faldet. I dag opdrættes den primært på farme forskellige steder i verden, med det formål at udvinde caviar eller sælge den som fiskekød, men det er også med til at holde arten i live.

Fisken kan blive op til 50 år gammel, veje op til 115 kg og måle op mod 2,5 meter. Typisk bliver de kun halvdelen af førnævnte størrelse. Støren opdrættes primært i Isreal, som er den største producent, men både USA og Rusland er også inde på markedet for Ossetra caviar.