Sterletka caviar

Tekst

NavnStørPris fraBestil
Køb Sterlet caviarBaerii Caspian TraditionBaerii279,00 kr.Køb
Køb Sterlet caviarSterletka CaviarSterlet799,00 kr.Køb

Den mindste størtype er Sterlet, som er stammer fra Sevruga støren. Den giver derfor også små æg i forhold til ander størarter, men dens rogn er sort og minder derfor meget om den originale caviar fra Beluga støren. Det er en mindre udbredt caviar, og høre ikke til blandt det mest populære typer, derfor kan den også være lidt overset nogle gange.

Om Sterlet støren

Som nævnt er det en af de mindste størarter, hvis ikke den mindste. Den bliver kun op til 1,5 meter lang og kan veje op til 16 kilo. Den lille størrelse har også betydning for den alder støren opnår, og det er en alder på bare mellem 22-25 år, hvor andre størtyper kan bliver helt op til 60 år gamle.

Støren stammer fra både Europa og Asien, men efterhånden er den meget svær at fange vildt rundet overfiskning og forurening. Hvis man vil fange den vildt i vore dage er der størst sandsynlighed for at gøre det i Østeuropa, Mellemøsten og Sibirien. Sterlet eller Sterletka caviar kommer kun fra opdrættet stør, da der er langt billigere end at fange den vildt.