Baerii caviar

Baerii caviar er en af de hyppigst solgte typer caviar, fordi den fås i mange prisklasser og forskellige kvaliteter, dermed er der lidt for en hver smag. Se priser på Baerii caviar i tabellen herunder.

NavnStørPris fraBestil
Køb Prunier Saint-James caviarPrunier Caviar Saint JamesBaerii899,00 kr.Køb
Køb Prunier Malossol caviarPrunier Caviar MalossolBaerii899,00 kr.Køb
Køb Prunier Tradition caviarPrunier Caviar TraditionBaerii649,00 kr.Køb
Køb Baerii caviarBaerii CaviarBaerii399,00 kr.Køb
Køb Baerii Selection caviarSelection CaviarBaerii329,00 kr.Køb
Køb Sterlet caviarBaerii Caspian TraditionBaerii279,00 kr.Køb

Om Baerii Støren

Baerii caviar kommer fra den sibiriske Baerii stør. Det er en af de mest udbredte størarter, fordi den er nem at opdrætte og leverer store mængder caviar. Det betyder at man kan udvinde caviar hurtigt og til en relativt fornuftig pris, sammenlignet med fx Beluga støren.

Baerii støren er oprindeligt fra Sibirien, og det er også her man kan fange den vildt. Den vilde bestand er dog ligesom med andre størarter faldet betydeligt igennem en årrække, og man opdrætter derfor i højere grad Baerii støren på farme. En Baerii stør når oftest en vægt på omkring 65 kg, men den største Sibiriske stør man har fanget vejede 210 kg. De kan nå en alder på ca. 60 år og bliver kønsmodne i 11-28-års alderen.

Alle størarter er truede arter, og man kan derfor heller ikke bare gå ud og fange dem. Det gælder jo så også Baerii støren og det er også derfor man oprdrætter den på farme, da man så kan sikre bestanden af dem.

Hvor kommer Baerii caviar fra?

Selv caviaren kommer fra støren, men man kan først “høste” caviaren når støren er blevet kønsmoden og kan lave rogn (æg). Baerii støren bliver først kønsmoden i en sen alder, og derfor er det også dyrt at producere caviaren. Den giver mere rogn og bliver hurtigere kønsmoden end andre typer stør og derfor er Baerii caviar også billigere.

Den største opdrættelse af Baerii caviar sker i Frankrig, og Frankrig er også den største leverandør af caviar på verdensplan. Baerii støren bliver også opdrættet i andre lande, her iblandt Rusland og Kina som er de største leverandører af Baerii fiskekød, men også leverandører af caviaren.