Caviar, i hvert fald ægte caviar, er en luksusvarer der som regel ikke står i køleskabet hver dag. Det er langt fra alle der har spist og smagt det før og er du en af dem, er du måske nysgerrig på at vide lidt mere om hvordan man spiser caviar, hvad det smager af osv.

Typisk spiser man caviar alene uden noget særligt til. Det man oftest ser er at caviar spises med et glas champagne til, men nogle gange kan det også serveres med blinis, kiks, syltede rødløg, creme fraiche og lignende ting der passer godt til rogn.

Hvordan smager caviar?

Det er salt og smager silkeblødt. Det har en meget frisk smag og lækker konsistens (hvis man er til det).

Hvordan servere man ægte kaviar?

Ægte caviar kommer fra støren og er en delikatesse i hele verdenen, derfor gør man også særligt meget ud af den måde det bliver serveret på. Den klassiske måde er at servere det i en caviarskål, der er lavet af fint dyrt materiale f.eks. sølv.

Caviaren serveres helt afkølet i caviarskålen som er lukket. Låget åbnes med et vip og man kan tage den mængde caviar man ønsker og lukke det igen.

På finere restauranter og serveringssteder bliver det selvfølgelig serveret i en portionsanretning eller som en del af en ret.

Hvordan servere man russisk caviar?

Russisk caviar serveres på samme måde som andre slags caviar, måske med en tår vodka til.